vineri, 15 martie 2013

SANCTUS de Simon Toyne

Recenzie, Bâtcă Mădălina IX B

Cartea lui Toyne este un thriller religios a carui acţiune se desfaşoară in Turcia şi este prima din seria de două carţi pe aceasta temă.
Acţiunea cărţii are in centru ideea că cea mai raspândita religie din lume ascunde un secret important şi este  păzit de secole de către călugarii unui ordin numit Sanctus.
Un călugăr iniţiat în tainele ordinului Sancti se sperie de adevărul ţinut secret de întreaga lume şi încearca să îl scoată la iveală.
Romanul debutează cu introducerea în scenă a unui oraş fictiv din Turcia,vizitat de numeroşi turişti înca de la primele ore ale dimineţii, al căror itinerar  figurează şi o vizită la citadelă locuită de un grup de tineri în care niciun profan nu are voie să intre.
Într-una din dimineţi, un grup de vizitatori au constatată că în vârful stabilimentului este cineva într-o robă verde. Intriga reală începe în momentul în care se dovedeşte a fi un călugăr care se aruncă în gol. Dorindu-şi ca fapta sa să fie un simbol ce va dăinui şi astfel apropie lumea de un secret înfricoşător.
Acțiunea se desfăşoară în epoca modernă, asfet veste este repede răsndită prin presă şi internet. Astfel o jurnalistă Liv Adamsen, sora călugărului sinucigaş, pe care familia îl dăduse dispărut, şi activista Kathryn Mann porneşte într-o cursâ de recuperare a cadavrului călugărului de la poliţie înaintea călugărilor Sanctii. Ulterior se descoperă că ordinul Sancti este format dintr-un grup de fanatici capabili de crimă, crezând că profeţia unei Biblii eretice va deveni realitate.
În opinia mea, Sanctus face parte din acea mişcare foarte largă a romanelor fiind foarte comercial. Astfel, cititorilor le plac acest gen.
Sanctus, transpus în film te-ar ține cu sufletul la gură, până în momentul în care îţi serveşte acel mic incredient care lipsea – frica.


Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a http://www.all.ro/colectia_strada-fictiunii-bestseller/sanctus-1.html, inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm apoi sădim copăcei”.

Sunt Bâtcă Mădălina clasa aIX-a B, Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogulLECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru.

9 comentarii:

  1. Interesant. Exista vreun film bazat pe aceasta carte?

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu exista film, dar am inteles ca se poarta discutii pentru ecranizare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesantă carte, este a doua recenzie pe care o citesc şi pot să spun că şi numai din această prezentare, cartea pare într-adevăr să te ţină cu sufletul la gură.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit despre această carte. Nu am citit-o, dar îmi pare interesantă. Mereu am zis că oraşele fictive sunt cele mai ok pentru o carte:-? Adică altfel e când citeşti despre un oraş care nu există parcă:-?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este una dintre cartile mele preferate din colectia Strada Fictiunii. Abia astept volumul 3.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanctus a fost pentru mine un mare ”WOW”, o carte care m-a cucerit pe deplin. Și eu, ca și Kadia, aștept cu nerăbdare volumul 3.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta carte ti-ai ales Mădălina:). Felicitari pentru recenzie!

    rux

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar daca nu este genul meu de carte, mi-a facut placere sa citesc recenzia ta :)
    Bafta la strans comentarii!

    RăspundețiȘtergere