luni, 12 decembrie 2011

Voluntariat în diversitate

Orasul Brăila, situat pe malul Dunării, prin caracterul său cosmopolit a lăsat generatiei actuale o mostenire extrem de importantă si anume toleranta etnică. Se poate afirma că aici au trăit împreună români, greci, everi, lipoveni, armeni, albanezi, turci, tătari, rromi, bulgari, macedoneni, în bună întelegere pentru că au sustinut că ,,patria e pământul care te hrăneste”, ca România, iar Brăila este locul lor comun.
În cadul Festivalului National al Sanselor Tale, Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” a participat în data de 07 decembrie la concursul pe echipaje ,,Voluntar în diversitate”, axat pe etnia orasului Brăila, cu obiceiuri si traditii.. Gazda acestui concurs a fost Scoala cu clasele I-VIII ,,Anton Pann”.
 


 

Liceul nostru ,,Mihail Sebastian” din Brăila au fost reprezentat de elevele de la clasa a X D: Serban Anca, Pătrascu Mădălina, Trifan Mariana, Timofte Raluca, Pomak Hidayet. Cea din urmă este chiar reprezentantă a etinei turce.  Mai întâi au studiat traditii si obiceiurile acestei etnii. 
 

 

Au căutat cele mai reprezentative îndeletniciri ale etniei. Au ales ceremonia ceaiului cu fructele meyve, a baclavalei, a Hennei (mireasa).
 

 

               



 

Sub egida ,,Anul European al Voluntariatului 2011” în cadrul concursului de ,,Voluntariat în diversitate” au avut loc, conform regulamentului si alte probe de creativitate si de promovare a unui proiet de voluntariat în scoală.

 

Felicitări echipei pentru premiul obtinut si au reprezentat cu succes Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian”.
Multumim Scolii ,,Anton Pann”, Doamnei Director Prof. Cici Mihaela Bolovan pentru găzduirea acestui concurs, si nu în ultimul rând juriului.
“… forfoteau pe vremea copilăriei mele tot felul de neamuri în cosmopolita Brăilă. În afară de masivele colonii greceşti, bulgăreşti, armeneşti, evreieşti, se găseau, aduşi de apă tot soiul de italieni, elveţieni şi alte seminţii mai bizare, cum desigur nu se aflau nici la Vaslui, nici la Râmnicul-Vâlcii. Cât despre port, el era înţesat de firme străine. Brăila era principalul oraş de export agricol al ţării şi marile firme de cereale din apus îşi aveau reprezentanţele lor prin clădirile şubrede înşirate pe malul Dunarii… ” (Nicolae Carandino, "De la o zi la alta") editorial primit pe facebook Sebastian Lecturiada de la facebook Muzeul Brăilei.
http://www.youtube.com/watch?v=i23o1xWTcwY&feature=youtu.be un alt filmulet BISERICI DE LA DUNARE - emisiune TVR CULTURAL (11 decembrie 2011) Interviu cu prof. univ. dr. Ionel Candea, directorul Muzeului Brailei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu