sâmbătă, 1 iunie 2013

Brăila citeşte! Liceenii citesc! - CONSPIRAȚIA de Brown, Dan

,,Când un satelit NASA face o descoperire ciudată într-un ghețar din Arctica, agenția își proclamă mult așteptata și absolut necesara victorie - o victorie cu profunde implicații politice, căci Statele Unite ale Americii sunt în plină campanie electorală.

Dacă această descoperire va fi confirmată, ea va schimba cursul istoriei, căci tot ceea ce știam despre apariția noastră în Univers e o mare minciună, iar implicațiile sunt de neimaginat.

Pentru a verifica autenticitatea acestei extraordinare descoperiri, Casa Albă trimite la fața locului specialiști de renume, printre care și  Rachel Sexton, fica adversarului politic al actualului președinte, și celebrul om de știință și vedetă de televiziune Michael Tolland. Însă ceea ce descoperă ei întrece orice așteptare. Cu o echipă de asasini pe urmele lor, cei doi urmează să afle un lucru tulbărător: că adevărul poate fi cea mai teribilă descoperire.”
Nota autorului despre carte

Dar citiți cartea să aflați ce i s-a întâmplat geologului Charles Brophy pe când se alfla în Arctica cu câinii săi husky prin tundră, cu sania, pe când făcea o cercetare. Au fost vizitați de un elicopter cu câțiva bărbați înarmați. Apoi urcați în elicopter și el și echipamentul, dar și câinii. Incredibil ce li s-a întâmplat câinilor. 
Sau...Cum vă expilcați prezența apei sărate în puțul meteoritului găsit într-un ghețar, pur cu apă dulce? Așa s-au întrebat și un grup de cercetători glaciologici. De aici începe ambiția ficăruia dintre ei de a demonstra că există apă și pe alte planete, de a găsi dovada vieții pe alte planete. Asta înseamnă ,,conspirația”! Să găsească explicații pe care să le dea publicului, cetațenului. Însă adevărul trebuie știut doar de NASA.

Tot în nota autorului găsim că Delta Force, Națioanl Reconnaissance Office și Space Frontier Foundation sun organizații reale. Toate tehnologiile descrise în acest roman există cu adevărat.

Vă doresc lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu