sâmbătă, 20 octombrie 2012

Mihail Sebastian - Omagiat la Liceul Teoretic din Brăila

S-au împlinit 105 ani de la nașterea romancierului și dramaturgului Mihail Sebastian,patronul spiritual al Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila. Timp de trei zile elevii s-au pregătit pentru momentul festiv din data de 18 octombrie. Au pregătit bibliografia necesară relizării materialelor  power-point, a  video-clipurilor, a portofoliilor a scenetelor realizate în limba engleză și în limba franceză, inspirate din opera dramatică a scriitorului. Alții au realizat pliante și semne de carte pe această temă.
Mulțumim Bibliotecii Județene ,,Panait Istrati” pentru sprijinul acordat prin acordul de parteneriat încheiat pentru proiectul bibliotecii ,,LECTURIADA”.

În 18 octombrie e momentul festiv.


,,Înaintea cărţii avem nevoie de dragostea şi de respectul pentru ea. E nevoie de o educare susţinută cu grije, cu înţelepciune, cu perseverenţă în sensul creerii unei discipline sufleteşti.” Mihail Sebastian

   
"Am rămas mereu evreu...dar cred că e posibil,evreu fiind,să iubeşti cultura românească şi să creezi în cadrul ei" mărturiseşte Mihail Sebastian lui Camil Baltazar într-un interviu - cuvinte pe care le rosteşte în piesă personajul remarcabil interpretat de Marius Capotă (Spectacolului eMeS, scenariul şi regia Ilinca Stihi la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila) 

Ioana Ieronim Bucureştiul cultural, mai 2008  articolul Mihail Sebastian și Brăila natală

 Prilej de a răsfoi colecția ziarului ,,Realitatea Evreiască”. Colecție donată de comunitatea evreiască din anul 2007, an centenar de al omagia pe Mihail Sebastian. 

   

   

   

A urmat distribuția elevilor atent regizată de d-na prof. de limba română Vintilă Valentina.

    


Invitată de seamă a fost d-na Inspector Școlar Prof. Veronica PICUȘ alături de d-na Director  Prof. Marin Liliana și Director adj. Prof. Raluca Ionescu.




Din partea  mass-mediei a fost de la ziarul ,,Obiectiv_Vocea Brăilei”. Mulțumim d-nei Ana Maria Curcă pentru articolul realizat din data de 19 octombrie Sărbătoare la Liceul ,,Mihail Sebastian”







Alături au fost colegii elvilor dar și cadrele didactice.

       
Momentul artistic a încheiat ziua, Omagiu adus celui ce a fost romancier Mihail Sebastian.
 

Mulțumim prietenilor de pe facebook http://www.facebook.com/sebastianlecturiada care au distribuit materiale legat de scriitorul brăilean Mihail Sebastian, omagiat în acea zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu