joi, 27 octombrie 2016

Chororo - Muzica Europei dincolo de prejudecati

Astăzi am primit vizita celor de la  ABI Fundație – București, în parteneriat cu. Romers Rettigheter – Oslo este susținut de D-na Irina Margareta NISTOR, Dl. Mădălin VOICU. Proiectul realizat de Independența Film – casă de distribuție și Muzeul Național de Istorie București.

Tematica diversității și a multiculturalității în spațiul European, promovate cu prisosință prin prezentul 
proiect a fost motivaţional în aplicarea pentru obţinerea finanţării nerambursabile prin programul „PA17/RO13 PROMOVAREA DIVERSITĂȚII ÎN CULTURĂ ȘI ARTĂ ÎN CADRUL PATRIMONIULUI CULTURAL EUROPEAN”, program implementat de Ministerul Culturii din România, în parteneriat cu Consiliul Artelor Norvegia (Arts Council Norway).
Promovate cu prisosință a prezentul proiect , acest film de animație 3D cu durata de cca 40 minutea avut ca scop promovarea toleranței și a diversității culturale. Mesajul filmului ,,Urmează-ţi visul!"
Filmul de animatie 3D Chororo își propune să…
Dezvolte povestea lui Zavaidoc, băiat de etnie rromă, care în primăvara anului 1941, călătoreşte de la Bucureşti la Paris, printr-o Europă sfâşiată de război, sperând să îşi găsească idolul: renumitul chitarist de jazz, Django Reinhardt. Călătoria îi va schimba viaţa pentru totdeauna…
În călătoria sa, personajul principal, interacționează cu personaje aparținând diferitelor naționalități și etnii. Neînțelegându-se prin cuvinte, comunica prin muzică. Dialogul intercultural este elementul cheie în acest produs cultural: personajul principal preia elemente specifice muzicii diferitelor popoare și le înglobează în propria muzică, devenind el însuși un compozitor.
Această călătorie este dezvăluită, imagine cu imagine a filmului şi on-line.
Elevi de la clasele IX B coordonaţi de d-na prof. Iconaru Daniela şi XI D, coordonaţi de d-na prof. Gheţu Oana au venit pe rând în sala Europeană spre a vizualiza acest film.


   

   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu