joi, 14 aprilie 2011

LUMEA LA UN CLICK DISTANŢĂ

Miercuri 06 aprilie 2011, ora1300 la Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati”, s-a desfăşurat activitatea cu tema ,,Lumea la un click distanţăorganizată de Biblioteca Lic. Teor.,,Mihail Sebastian” din Brăila. Activitatea s-a desfăşurat conform programului din Proiectul de Parterneriat Educaţional, numit LECTURIADA.

Activitatea a fost susţinută şi sprijinită cu acelaşi interes de conducerea liceului în persoana       D-nei Director Prof. Gheorghiţa Rusu, respectiv a D-nei Director adj. prof. Liliana Marin. Conducerea liceului s-a dovedit încă o dată promptă şi deschisă către o comunicare transparentă, susţinând metodele de satisfacerea intereselor de studiu, lectură, informare, documentare, educare şi recreere ale elevilor într-o bibliotecă publică.

Având deviza Citim de plăcere şi în locul în care ne place” ne-am atins scopul de a demonstra că, un alt loc pentru lectură – de ce nu publică – este biblioteca judeţeană. Elevii au fost iniţiaţi cu serviciile bibliotecii. Au învăţat să folosească surselor de tip tradiţional cât şi în formarea de abilităţi de accesare a celor electronice, de receptare şi transmitere de documente pe cale electronică, de navigare şi accesare a site-urilor de pe web, de realizare a unei documentări cât mai apropiate de nevoile sale de informare S-a pus accent pe factorii tehnologici care fac diferenţa dintre biblioteci (judeţeană/liceu). Explozia informaţională a schimbat modul clasic de plublicare, acces, diseminare şi folosirea informaţiei ştiinţifice. Datorită internetului care este un domeniu public de comunicare şi transmitere de informaţii, publicaţiile au migrat de la conţinutul tradiţional spre cel digital. S-a  descoperit, printr-un click, lumea virtuală a cărţilor, a muzeelor, a teatrelor.

Această activitate se doreşte a demonstra că biblioteca este o instituţie ce concurează pentru un loc pe piaţa informaţională. Pentru a învinge, ea trebuie să fie bazată pe o cultură de tip managerial care să aibă în centru - utilizatorul bibliotecii - scopul final al tuturor activităţilor care se petrec în interiorul unei biblioteci. De aceea, e important ca biblioteca să aibă la dispoziţie forme de măsurare care să reflecte percepţia utilizatorului cu privire la serviciile care-i sunt oferite.
Mulţumim colaboratorilor pentru sprijinirea şi susţinerea acestui proiect partenerial educaţuonal LECTURIADA - promovând lectura publică în rândul elevilor. Amintim aici Club Understage din Brăila, în persoana D-lui patron Ionuţ Sănduleac şi D-rei adm.Cătălina Neagu,Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” în persoana D-lui Director Adrian Dragoş Neagu şi D-lui Sef. Adm. Claudiu Brăileanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu