marți, 6 decembrie 2011

Tuturor celor care îsi serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Nicolae vă doresc fericire si sănătate si să izbândească în viata !

Popularitatea acestui nume se datoreste unuia dintre cei mai prezenti si iubiti sfinti, făcător de minuni si omniprezent în viata Bisericii lui Hristos, cel care a pătruns adânc în traditia spirituală crestină a tututor popoarelor, primul din sfintii mentionati cu acest nume Sfântul Nicolae. Este biruitor în fata ispitei si supravietuitor al unei armate înfrânte, al împăratului Nichifor. A trăit retras în post si rugăciune, dar curând s-a auzit de bunătatea sa, de curajul său de a propăvădui dreapta credintă întru Hristos. Este aspru pedepsit, închis în temnită pentru stăruinta sa în a face cunoscute legile drepte ale Domnului. Traditia bogată a obiceiurilor populare ca si numărul mare de variante si derivate ale numelui Nicolae demonstrează păstrarea lui din cele mai vechi timpuri.
MIHAILOVICI, Aurelia Bălan - Dictionar Onomastic Crestin-repere etimologice si martirologice, Bucuresti, Ed. Minerva, 2003.
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-nicolae-obiceiuri-sfantul-nicolae-98062.html

Un comentariu:

  1. Buna,
    Si eu le doresc La multi ani!...si tot ce isi doresc!
    Vino sa vezi magia Craciunului intr-o lume magica...ia gratuit cate animatii doresti ca sa-ti decorezi blogul si intampina vizitatorii cu magia sarbatorilor:
    Craciunul este Magic

    RăspundețiȘtergere