vineri, 11 mai 2012

Cine știe ce-i iubirea / Lângă noi cântând să stea.

Pe acest fundal muzical al Imnului Europei, miercuri, 9 mai 2012, de Ziua Europei, liceul nostru ,,Mihail Sebastian” din Brăila a participat la acest eveniment organizat de ANMRF Louis Pasteur – Club Voltin Braila, in cadrul proiectului “rECOgnize the GREEN”, desfasurat prin Servicul European de Voluntariat, programul Tineret in Actiune în cadrul Bibliotecii Județene ,,Panait Istrati” din Brăila. Prilej de a se lansa cele 9 centre de informare, perpetuata prin intermediul tinerilor, in incinta bibliotecilor acestor institutii unde orice tanar poate accesa direct informatii despre Serviciul European de Voluntariat.
Așa ne-am integrat și noi în acest Club Voltin din Brăila. Pentru eveniment elevele Trifan Florentina și Ioniță Ramona, de la clasa aX-a D, care au devenit ulterior multiplicatoare de informație europeana TIA-SEV, au atras colegi din liceu să participe. Mai întâi s-au informat despre semnificația aceste zile, printr-o bibliografie atent pregătită și pliante distribuite de studenții de la Clubul Voltin.
Apoi au gândit un set de întrebări de cultură generală, cu noțiuni despre Uniunea Europeană. Au lansat formularul celor de la club împreună finalizând acest Quiz - ,,Suflet european”. Ca orice concurs ce se respectă s-au înmânat diplome și premii. Diplomele sunt făcute de elevele reprezentante ale liceului nostru și aprobate de Președinte, A.N.M.R.F. ,,Louis Pasteur”_Club Voltin Brăila d-na Adriana VADEANU și Director, Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila d-na prof. Georgeta RUSU.
La ora 14, am fost prezenți la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati”. Mai îmtâi am făcut un tur de admirație a expoziției de carte pregătită de Bibliotecă, în holul căruia a avut loc activitatea.

Apoi am ne-am împrietenit, am socializat atât cu studenții străini și de la Universitatea ,,Brâncoveanu”, cât și colegii de la liceul ,,Nicolae Iorga”.


Ne-am energizat prin diferite jocuri


A urmat concursul. Mai întâi s-a discutat despre semnificația acestei zile, s-au punctat informațiile generale despre Uniunea Europeană, apoi s-a distribuit Quiz ,,Suflet european” propus de elevele liceului nostru.

 

 

A urmat jurizarea urmată de premiere. Felicitări participanților!

 

O reală oportunitate li s-a oferit tinerilor europeni prin Serviciul European de Voluntariat, aceea de a fi informat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu