miercuri, 2 mai 2012

Explorează spațiul mentoratului Serviciului European de Voluntariat - Brăila

Acest eveniment din perioada 20-21 aprilie ne-a adus împreună și mai aproape de realitatea mentoratului din Serviciul European de Voluntariat – programul Tineret în Acțiune. Evenimentul cu dublu scop a cuprins și lansarea broșurii – colecție de studii de caz primite de la cele mai importante ONG-uri naționale ce reunește soluțiile date în rezolvarea situațiilor de risc sau de criza, cu care mentorii s-au întâlnit în decursul activității lor, precum și a codului etic în Serviciul European de Voluntariat, cu decalogul etic în SEV și prezentarea pașilor până la realizarea sa.
Tinerii voluntari brăileni de la liceele Mihail Sebastian, Perpessicius, Gh M Murgoci, Edmond Nicolau, cu toții s-au strâns în sala mare a pizzeriei Bella Italia Brăila, locația gazdă a acestui eveniment, pentru participa activ la sesiunea de multiplicare a informațiilor. 

     

     

     

Reprezentantele Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” de la clasa aX-a D Trifan Florentina și Ioniță Ramona au participa activ la sesiunea de multiplicare a informațiilor despre Serviciul European de Voluntariat – programul Tineret în Acțiune, unde au putut afla mai multe despre șansele reale ce se oferă în cadrul acțiunilor programului TIA, după absolvirea unei forme de învățământ, și anume stagiul de voluntariat SEV, unde pe lângă deprinderea de noi competențe tinerii se pot bucura de cunoașterea unei alte țări, a unei alte limbi și a unei alte societăți.
De asemenea au primit diplomele de participare la cursul de multiplicatori de informație SEV-TIA la care au luat parte în cadrul clubului Voltin la începutul lunii aprilie. 

      

Evenimentul s-a încheiat a doua zi cu o plimbare cu vaporul pe Dunăre și o incursiune în Balta Mica a Brăilei la care au luat parte mentorii clubului Voltin, voluntarii proiectului rECOgnize the GREEN, Ramazan Gur – Turcia, Nihan Kilinc – Turcia, Estelle Ribes – Franta, Reeli Jantson – Estonia si Isaac Cano – Spania, patru tineri multiplicatori de informatie SEV-TIA și alți invitați din prima zi de eveniment.

     

     

Amănunte despre acest eveniment găsiți și pe Serviciul European de Voluntariat@Voltin sau pe http://www.evs.voltin.ro/index.php/component/content/article/34-actuale/211-exploreaza-spatiul-mentoratului-sev.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu