joi, 4 aprilie 2013

Lumea la un click distanță ediția aII-a

În cadrul săptămânii ,,Școala altfel” ne-am deplasat și noi, lecturienii de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian”, la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati”. Au participa elevii claselor aIX-a A și aIX-a D îndrumați de dna prof. de informatică Slavu Mihaela. Elevii au venit grupați pe două serii, de la ora 9 până la ora  13. După un tur al bibliotecii prezentat de doamna bibliotecar Chiriac Valentina prin :
sala de conferințe și expoziții - recent expoziția documentară “O viziune a sentimentului la Nichita Stanescu” - 80 de ani de la nașterea poetului.




sala de lectură,







 depozitul de carte și sala de împrumut.


am poposit mai mult în sala de referințe electronice a bibliotecii. De fapt ne defășurăm ce-a de-a doua parte a proiectului educațional ,,Lumea la un click distanță”. Ca obiectiv a fost mic îndrumar pentru începători de creare de bloguri, gazdă fiind de această dată doamna bibliotecar Corina Ciuraru, șefa secției de automatizări, o bună colaboratoare.


 

 

 

 

 

Prezentarea făcut a fost o introducere a ceea ce înseamnă blog. Praictica însemna mai multe detalii luate în serios de elevi în crearea de conturi și alte setări ce aveau de accesat.

Cu siguranță această activitate reprezintă o introducere a ceea ce va urma. Elevii vor fi atenți monitorizați. supravecheați și îndrumați sprea realizarea unor bloguri frumoase ce va reliefa personalitatea fiecăruia în parte. Ca temă de vacanță, elevii au timp să exerseze acest exercițiu înainte de a se afirma în comunitatea bloggerilor.

Prin această activitate nu a fost omisă data de 23 aprilie când se sărbătorește ziua bibliotecarului. De aceea, am sărbătorit în avans această zi, dăruind doamnelor și domnilor bibliotecari câte un trandafir roșu asemeni tradiției din Spania. Când la această dată cine primește un trandafir roșu, primește în schimb o carte. Noi am fost primii care dăruim ca semn de respect celor care timp de un an de zile ne-a oferit și ne oferă mult mai multe cărți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu