luni, 24 martie 2014

Zilele Francofoniei _ vineri 21 martie 2014

La 20 martie se celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Organizaţia Internaţională a Francofoniei, ca singur organism interguvernamental al Francofoniei, are 75 de ţări membre şi dateaz din 1993. În 1993, la Sommet-ul de la Mauritius, România a obținut statutul de membru cu drepturi depline

În cadrul ,,Săptămânii limbii franceze şi a francofoniei" Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati" secţia mediatcă a difuzat filme în limba franceză.

Elevii Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian" din Brăila, prin parteneriatul cu Biblioteca Judeţeană, din cadrul proiectului LECTURIADA al bibliotecii liceului, au fost prezenţi şi vineri la acest eveniment cultural ,,ZILELE FRANCOFONIEI".


De data aceasta, elevii claselor  a XII-a D şi a XI-a E şi F, însoţiţi de d-na prof. de limba franceză Poenaru Florentina, au mers să vizioneze filmul comedie ,,Taxi 1"


Taxi este un 1998 francez acțiune-comedie
de film in care joaca Samy Naceri , 
scris deLuc Besson 
și regizat de Gérard Pirès .

Ea are trei continuari, Taxi 2 , 3 Taxi , 
Taxi 4 și un remake, Taxi (2004)

În ceea ce privește admitere de box-office, seria "Taxi", este una dintre cele mai de succes francize franceze vreodată, incasari un total raportat de 200 milioane dolari în întreaga lume și 23 de milioane de admitere în Franța.
sursa Wikipedia



















Prin acest eveniment suntem solidari cu Biblioteca Judeţeană şi susţinem ca Centrul multicultural de pe Strada Belvedere să cuprindă toată cartea străină existentă în colecţiile Bibliotecii. Colecţie primită în anul 2013 ca donaţie de carte din Franţa constând în 5000 de volume: enciclopedii, romane, povestiri, critică, istorie, geografie, religie, filosofie etc. În clădirea Centrului Cultural American, din strada Belvedere nr. 3 s-a constituit, pe lângă secţia de carte în limba engleză şi o secţie de carte franceză.

Susţinem promovarea acestui fond de carte în rândul elevilor brăileni, primii beneficiari ai acestui tezaur multilingvistic, prin organizarea de expoziţii, dezbateri tematice şi diverse concursuri.

Concurs la care a participat şi Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian" concurând alături de Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga", Liceul Teoretic ,,Ana Aslan" şi Liceul Pedagogic ,,D.P.Perpessicius". 

Premiul I pentru Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian"

Felicitări echipei!

Milea Lavinia aXI-a F
Mitu Simona aXI-a F
Patap Nicu aXI-a F
Babă Ana-Maria aXI-a F
Dumitru Mihaela aXI-a D

Coordonaţi de prof. de limba franceză
d-na Ichim Georgiana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu