luni, 27 februarie 2017

,,Facebook vs lectură" în cadrul Proiectului Educativ Județean "Les TICE en classe de FLE"

Sâmbătă, 25 februarie, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Brăila s-a desfășurat activitatea "Facebook vs lectură" în cadrul proiectului educativ județean "Les TICE en classe de FLE" coordonat de prof. Florentina Poenaru, prof. Mihaela Slavu, prof. Georgiana Ichim și clasele a IX-a B, IX-C de la Liceul Teorectic ,,Mihail Sebastian" și doamnele Laura Caplea și Mariana Poalelungi - din partea Bibliotecii Județene.



Au participat elevi de la liceele brăilene "Nicolae Bălcescu" și "D.P. Perpessicius" colaboratori ai proiectului educativ județean "Les TICE en classe de FLE".



S-au prezentat răspunsurile din chestionarul referitor la importanţa Facebook-ului, completat de 120 elevii cuprinși în proiect.





Doamna Laura Caplea, bibliotecar la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati", a dezbătut împreună cu adolescenții tema "Facebook - argumente pro și contra", realizând împreună cu aceștia o analiză SWOT cu toate aspectele pozitive și negative ale rețelei de socializare. 


S-a citit în limba franceză rezumatul piesei "Avarul" de Molière, clasa IX B.



Anterior, elevii de la Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” au realizat un grup pe Facebook unde și-au preluat numele unor personaje pe care le-au interpretat, purtând discuţii on-line, clasa aIX-a C.









Scopul acestei întâlniri a fost de a arăta că Facebook-ul şi lectura nu sunt două noţiuni total opuse, reţeaua de socializare devenind, cu puţin tact, un mijloc de încurajare a lecturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu