marți, 30 mai 2017

Mihail Sebastian şi prietenii lui filozofi, dezbatere la Muzeul Brăilei ,,Carol I"



Nae Ionescu
,,Plâns nervos, imposibil de stăpânit, ieri-dimineață, intrând în Casa lui Nae Ionescu, după două ore după ce a murit. Se ducea cu el o întreagă perioadă din viața mea, acum - acum de-abia - definitiv închisă. Ce soartă stranie a avut omul ăsta extraordinar, care moare neîmplinit, nerealizat, învins și -dacă nu mi-ar fi greu s-o spun - ratat. Mi-e greu atât de drag tocmai pentru că a avut așa de puțin noroc."
Mihail Sebastian, Jurnal

Mircea Eliade
,,Îl voi pierde pe Mircea pentru atâta lucru? Pot uita tot ce este excepțional în el, generozitatea lui, puterea lui de viață, omenia lui, dragostea lui, tot ce e tânăr, copilăros sincer în el? Nu știu. Simt între noi tăceri jenante, care ascund numai pe jumătate explicațiile de care fugim, fiindcă le simțim probabil fiecare, și acumulez mereu deziluzii - între care prezența lui la Vremea antisemită."
Mihail Sebastian, Jurnal

La Centru Memorial al Muzeul Brăilei ,,Carol I" elevii claselor a XI-a, coordonați de d-na prof Ghețu Oana,  au participat la dezbaterea cu tema Mihail Sebastian și prietenii lui filozofi, moderator find prof.dr.Valentin Popa, iar invitați d-na Ilie Elena, sefa secției ,,Casa Memorială D.P.Perpessicius".

Cu o bibliografie atent pregătită împreună cu d-na profesor, elevii au pregătit din timp pasje din viața celor trei scriitori, legat de prietenia lor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu