joi, 22 martie 2012

OKSA POLLOCK

           

Citeasc de Anne Plichota, Cendrine Wolf
OKSA POLLOCK, Vol.1 TARAMUL INVIZIBIL 
                                 Vol.2 PADUREA RATACITLOR
Oksa,o fata de varsta de 13 ani care se considera un copil ca toti celalti..dar defapt,este o persoana uimitoare cu puteri extraordinare.Ea nu stie ca este in posesia acestor puteri pana intr-o zi,cand fara sa realizeze ridice lucruri chiar si persoane la cativa metri inaltime.Aventura ei incepe cand se muta impreuna cu familia ei din Paris in Londra.De asemenea cel mai bun prieten al ei Gus se muta si el in Londra in acelasi timp deoarece tatal Oksei si al lui Gus sunt amandoi bcatari si vor sa isi continie afacerea.Oksa si Gus incep scoala primara impreuna,si intalnesc un profesor de matematica si fizica,domnul McGraw,care li se pare ceva ciudat la el.Dupa o prima zi de scoala destul de obositoare Oksa se intoarce acasa suparata.Ceva mai tarziu incep sa se intample actiuni iesite din comun...un bulgare de foc apare din palma ei,dandu-i foc papusii sale si incepe sa zboare prin camera nestiind cum sau de ce!Dupa cele intamplate Oksa ii povesteste bunicii sale iar aceasta este nevoita sa ii explice totul.Ea si familia ei vin din o lume paralela numita Edefia,si ei incearca sa ajunga inapoi in lumea lor dar singura persoana ramasa care poseda puteri este Oksa,dar ca sa il treaca trebuie sa plateasca un pret.Pot spune ca in timpul in care am citit cartea m-am pierdut printre randuri si ar mai fii multe de povestit..dar... in cele din urma... tradatorul a fost eliminat explodand in miliarde de particule intunecate, Mortimer McGraw disparand in cateva clipe.Zanul ia- dus inapoi cu masina prin centrul oraslui pe o ploaie rece nestiind ca Mortimer McGraw coborase in pivnita blestemata dupa ce ei plecasera,baiatul plin de lacrimi si de furie dar si cu speranta in inima strange in pumnul sau o sticluta in care se transformase tatal lui,tradatorul...

Sunt vALLuntar Oprea Alexandra Annelissa, eleva in clasa aXII-a E la Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian" din Braila și am citit pe Facebook că cei de laEditura ALL trimit cărți bloggerilor, iar apoi procesează minute de voluntariat pe baza numărului de recenzii primite, dar și a comentariilor. Am citit de Anne Plichota, Cendrine Wolf - OKSA POLLOCK, Vol.1 TARAMUL INVIZIBIL, Vol.2 PADUREA RATACITLOR Prin recenzia mea cred că v-am convins să citiți cartea. Vreu sa spun ca idea de a da carti oamenilor iar ei sa faca recenzia carti este foarte buna. Editura All provoaca oamenii la lectura, un lucru extraordinar pentru o sociaetate care a cam uitat mirosul unei carti .
Multumesc campaniei de vALLuntar pentru carte!

2 comentarii:

  1. Totul e fascinant. M-ai convins. Faţă de colegii tăi eu vad o şansă în plus faptul că ţi-ai ales aceste volume. Şi anume îţi recomand linkul http://www.allcafe.ro/2012/03/oksa-pollock-te-provoaca-la-concurs-premiul-este-o-excursie-de-trei-zile-la-paris-si-o-cina-cu-autoarele/. Ştiu că eşti clasa aXII_a dar ţi-ai putea asi gura o vacanţă frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da..... si eu am citit primul volum iar acum ma apuc de al diolea ii super faina cartea

    RăspundețiȘtergere