vineri, 22 martie 2013

CHEIA de Simon Toyne

Recenzia aII-a, Brânză Jenica XI C

Cheia  începe abrupt, cu toți protagoniștii împrăștiați prin spitale, ascunzișuri, deșert, catacombele mănăstirii sau birourile umplute de sfințenie de la Vatican. 

Liv trebuie să își revină după ce a fost rănită în explozia din mănăstire, la fel si Katherine Mann, mama lui Gabriel și cea care a ajutat-o să pătrundă în locul inițiaților. Însă călugării primesc ordin să scape de orice martor incomod, așa că din paciente inocente devin ținte ale asasinilor. Katherine moare, nu înainte de a-i lăsa fiului ei, Gabriel. Da, acel Gabriel, profeția în oglindă a celei care vorbea despre sacrament. Liv trece printr-un șir de peripeții incomode, însă în cele din urmă își îndeplinește misiunea – duce sacramentul în Eden, locul său originar. 

În paralel, lumea din Citadela este sfâșiată de lupte pentru putere, de o molimă ale cărei simptome sunt mirosul suav de portocale, febră, bube purulente și o văicăreală continuă, care duce la autodistrugere. Însă, din clipa în care sacramentul e pus la locul lui, totul începe să se regenereze. 

Doar că, Gabriel dispare din nou…

Vă las în suspans?... V-am făcut curioși? Faceți rost de carte și ve-ți citi pe nerăsuflate, la fel ca mine. Cum am spus în cealaltă recenzie Oksa Pollock, vol.1-TARAMUL INVIZIBIL de Anne Plichota, Cendrine Wolf  citiți ce vă place! Și oriunde:  în parc, în autobuz, la școală….

Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a http://www.all.ro/carte/cheia-1.html , inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm apoi sădim copăcei”.

Sunt Brânză Jenica din clasa aXI-a C de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogul LECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru. Cumulând 15 comentarii voi fi fericită să plantez un copăcel.

3 comentarii:

  1. Ti-ai ales o carte destul de dura pentru varsta ta, dar probabil ca asta este genul tau de carte :)
    Cel mai mult imi place ca recenzia ta este mai ordonata fata de recenziile facute de colegii tai. Ai fost un pic mai atenta si a iesit bine :)
    Daca erai si mai atenta, iesea perfect! :D
    Bafta la strans comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. cand era mai inetresant...te-ai oprit. Asta ca sa ne provci la lectura. sopr la copacei!

    RăspundețiȘtergere