joi, 14 martie 2013

Oksa Pollock, vol.3 INIMA CELOR DOUĂ LUMI de Anne Plichota, Cendrine Wolf

Recenzie, Olteanu Onuța IX-D

  Prima  parte  Lumea Din-Afară
           După ce  Pavel iși  întinse aripile Dragonului de Cerneală  care zbura pe  cer departe  de  Londra ajunseseră  si  fiind spre casa lui Leonido. După două–trei  zile de  recuperare ei poriniră să  meargă la Marie pe Insula  Tradătorilor.
           Pavel manevra vaporul mic , iar Oksa se minuna de tatăl ei ,dar in  schimb  Gus , se simțea  tot mai rău ,  pentru că o  dată a  fost  mușcat de Chinopterele și abea acum  își făcuse efectul și doar Mc Graw putea  să-l salveze.
           Ajunseseră in  final pe  Insula  Trădătorilor  intrară în casa trdădătorilor și  începu “ o  luptă cruntă “ între  cele două triburi.Au salvat-o pe Marie dar Gus…
           Gus parcă se  stingea încetul cu încetul , iar pană la urma  Mc Graw a acceptat să-i facă tratamentul.După cate  ore Gus era mai  bine , și în  schimb îmbătranise cu  doar trei  ani, dar arata mult mai  frumos.Oksa din curiozitate s-a  dus  la Gus, dar  acesta a  acționat diferit ,a mușcat-o pe Oksa , iar McGraw a  fost  nevoit  pentru    a 2 a  oară să intervină.După cateva  ore Oksa , avea 17  ani ( înainte de intervenție avea doar 14  ani , la  fel ca  Gus) și  era mai  frumoasă.
            Zanele-fără-de-varstă  i-au anunțat pe Refugiați despre deosebirea Portatului adică intrarea în Edefia și trebuia un alt sacrificiu: Dragomira își dă viața pentru ei.                                                                                                                                                 
A doua parte Edefia
Oksa, intrase în Edefia. Dar nu toți : Marie, Gus, Andrew, Barbara etc pentru că ei erau Din-Afară. Cei care au intrat au fost: Tugdual, Oksa, Pavel, Abakoum, Orthon McGraw și alți care erau Din-Nauntrul Edefiei.
            Oscious, era încă în viață și pentru el Oksa era foarte pețioasă pentru că ei erau unica care puteau să deschidă portarul spre a ieși Afara și pentru a stăpâni Lumea
           Zoe facuse și ea un sacrificiu: Detașare-de-iubire pentru a o salva pe Oksa care fusese mușcată de un Chionopter pus de Orthon  pentru ca  patrunsese  undeva unde nu ii era permis.
         Atunci când oksa iși vazuse bunica   care devenise o Zana-fară de varsta și atunci ea era pregătită să devină cee ce era :Noua Binevoitoare .


Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a  http://www.all.ro/carte/oksa-pollock-vol-3-inima-celor-doua-lumi.html , inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm apoi sădim copăcei”.

Sunt Olteanu Onuța din clasa aIX-a D de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogul LECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru. Cumulând 15 comentarii voi fericită să plantez un copăcel.

10 comentarii:

  1. Pe mine m-ar interesa mai mult cat de mult ti-a placut cartea, daca stilul e pe gustul tau, etc.

    Nu de alta, dar sa stiu daca e una din acele carti cu care pot atrage spre lectura adolescentii cu care intru in contact :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am rugat-o pe Onuța să posteze despre ,,plăcerea ei de a citi”. Ca bibliotecar vă pot spune că sunt cele mai citite cărți din seria OKSA POLLOCK, deja fac schimb între ei. Nu degeaba se spune că această serie reprezintă o amenințare pentru seria Harry Potter. Da, adolescenții citesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa adunati cat mai multi copacei :) Seria Oksa Pollock pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  5. baftă la câți mai mulți copăcei... recenzia ta merită :)

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte frumoasa este recenzia ta...bravo

    RăspundețiȘtergere
  7. ma provoci, sunt fan Harry Potter. Asa ca trebuie sa citesc si seria aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  8. interesant. poate în săptămâna 15-20 aprilie o să o citesc. spor la copăcit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur sa vad ca acest blog nu "doarme" si ca este folosit in scopuri nobile.
    Frumoasa carte, frumosi elevi!

    RăspundețiȘtergere