joi, 14 martie 2013

Oksa Pollock, vol. 2 - Pădurea rătăciților de Anne Plichota, Cendrine Wolf


Recenzia aII-a, Dumitrescu Daniela IX D
Această carte începe cu ultima zi de școala a Tinerei Binevoitoarei ,Oska Pollock, în care Gus este înramat  într-un tablou blestemat  pus de  orthon  McGraw în colegiul sf Proximos din Londra .Toată  familia Pllock și parinții lui   Gus erau agitați mai ales  Oksa  deoarece  pentru ea Gus reprezenta  cel mai bun prieten.

O decizie importantă  fu luată  si anume  ca cineva  să-l salveze pe Gus . În acest timp Gus cerceta  locul şi totul era  foarte ciudat!

Abakoum, Pavel,Tugdual,Oksa,Pierre,Leomido,Indolentul,Ghicitoarea şi Sisizurlia  erau gata  să se lase înramati de acel tablou vrăjit  de bună voie . „Înramarea  este o vraja  menită să-l îndeparteze din lume  pe cel care  a provocat un rău societaţi .O entitate , Răscolitorul-inimi,are sarcina de a-l ajuta pe cel inramat  să-şi regăseasca armonia interioară lucrând cu el însuşi .Însă  s-a produs o mica eroare :Răscolitorul-inimii  a fost  el insusi  vrajbit  şi nu mai poate  deosebi  binele de rau  pentru ca  Maleficiile   au pus stapanire  pe el .”

Interiorul tabloului este o lume stranie .Refugiatii văd in faţa lor  prima etapă  și anume de a-l găsi pe Gus. Pădurea –Ne-Întoarceri este prima etapă şi  fiecare dintre Refugiați  trebuie să se gandeasca la Gus ca sa-l poata gasi astfel nu vor reusi .

Refugiaţii reusesc şă-l găsească pe Gus cu ajutorul  ” Paşii vă poartă acolo unde voinţa  vrea să ajungă!”.În acestă  probă ei fac cunoştinţă cu Reminiscens bunica lui Zoe ,sora geamănă a lui Orthon McGraw , care din păcate a fost înrâmată in locul lui Orthon.

Pentru a-şi căpăta libertatea Refugiatii  trebuiau să întâmpine multe obiecte sau obstacole precum Şopârleii jumătate cameleoni şi jumate lei care aveau cinci-şase metri şi erau carnivori!Şi Sirenele zburătoare care ataca mintea pentru a pune mâna pe o inimă nobilă şi tandră cu care  să se hrănească.Sisizurlia făcuse un sacrificiu şi anume ea îşi dăduse inima ei pentru ai salva pe Refugiați mai ales pe Gus.Ce gest nobil !! Sacrificiu Sisizurliei nu v-a fi uitat niciodata!

Refugiaţii in ciuda obstacolelor reusesc să ajungă la Zidul de Piatră,acolo unde domnea Răscolitorul-inimii.Ei reuşesc să-l distrugă pe Răzcolitorul-inimii şi astfel sunt Dezrămaţi iar Leomido îşi dă viaţa  pentru refugiţi .

Refugiaţii  află ca Marie  este răpită de către Trădători şi Refugiaţii decid să meargă s-o găseacă pe Marie  şi fug din Londra  spre casa lui Leomido. 
     

Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a, http://www.all.ro/carte/oksa-pollock-vol-2-padurea-ratacitlor.html, inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm, citim apoi sădim copăcei”.

Sunt Dumitrescu Daniela din clasa aIX-a D de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogul LECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru. Cumulând 15 comentarii voi fi fericită să plantez un copăcel.

7 comentarii:

  1. Am rugat-o pe Daniela să posteze despre ,,plăcerea ei de a citi”. Ca bibliotecar vă pot spune că sunt cele mai citite cărți din seria OKSA POLLOCK, deja fac schimb între ei. Nu degeaba se spune că această serie reprezintă o amenințare pentru seria Harry Potter. Da, adolescenții citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Incet, incet, incepe sa ma tenteze si pe mine aceasta serie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant...Cred ca doresc si eu cartea :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ma provoci, sunt fan Harry Potter. Asa ca trebuie sa citesc si seria aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant. poate în săptămâna 8-13 aprilie o să o citesc. spor la copăcit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta carte! La cat mai multi copacei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela eram chiar curioasa ce se mai intampla in volumul II - cartea este foarte interesanta.
    Spor la plantat copaci:)!

    RăspundețiȘtergere