sâmbătă, 16 martie 2013

Vasile Băncilă – omul şi opera




Conferinţă cu tema

„Vasile Băncilă, 

omul şi opera” 

- vineri, 15 martie 2013, 
- ora13.00,

 la Centrul Memorial 
„Nae Ionescu,Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan,
Edmond Nicolau” Brăila








Activităţile educative organizate de Biblioteca Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian" si Muzeul Brăilei, este drept educaţie nonformală si au ca misiune conexă educaţia şi cultura. Educaţia nonformală oferă un set de experienţe sociale necesare, utile pentru fiecare tânăr. 

Din nou proiectul LECTURIADA, al bibliotecii liceului, şi-a atins scopul şi anume acela de a promova în rândul tinerilor personalităţile brăilene. Vineri am răspuns invitaţiei d-nei Elena Ilie, şefa Secţiei ,,Memoriale" a Muzeului Brăilei şi am făcut un tur al spaţiilor muzeale a Centrului Memorial al personalităţilor: Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau ". Fiecare dintre aceştia au un spaţiu cu obiecte personale, reflectând, parţial, atmosfera de lucru ale oamenilor de ştiinţă.



Aşadar, după acest tur a urmat conferinţa Lectorului Doctor în Filozofie Valentin POPA cu tema ,,Vasile Băncilă - omul şi opera", de la Universitatea "Constantin Brâncoveanu".


M-am bucurat de interesul elevilor claselor a IX-a D şi aIX-a F, precum şi a cadrelor didactice prof.de limba română d-na Valentina Vintilă şi prof. de informatică d-na Mihaela Slavu, de a participa la această conferinţă. Şi nu în ultimul rând mulţumesc cunducerii liceului pentru sprijinul acordat, Director prof. d-na Liliana Marin şi Director adj. prof. d-na Raluca Ionescu, care au permis deplasarea elevilor la Centru Memorial al Muzeului Brăilei.






Această activitate îşi va găsi finalitatea la orele de curs unde vor dezvolta evenimentul la care au participat, atât la limba română cât şi la ora de informatică, unde vor materializa informaţiile de la această conferinţă prin creearea de pliante, semne de carte, prezentări power-point ce va reflecta viaţa şi opera lui Vasile Băncilă. Să nu uităm de concursul de reclame, care vizează promovarea activităţilor de peste an la care au participat. Dar și a lecturii în rândul elevilor, lansat an de an școlar.

La această conferinţă au participan şi alţi elevi ai Liceului ,,Gh.M.Murgoci" şi ,,Perpessicius".
Prezenţi au fost şi mass media locală.
Recomand BRĂILA CHIREI - publicaţie de ştiri online din toate domeniile.
Fotografii mai puteți regăsii și pe siteul de socializare Facebook, prietenii noștrii Muzeul Brăilei precum și d-na Armanda Filipine care spune: Armanda Filipine Au participat, ocupand pana la refuz sala muzeala, elevi de la Colegiul "Murgoci', Liceul Pedagogic Braila, Liceul "Sebastian" - bravo lor ca doresc sa afle mai multe despre valorile locale!
Precum și filmul postat de Muzeul Brăilei.

Conferinţa „VASILE BĂNCILĂ - OMUL ŞI OPERA". Imagine: Gabriel STOICA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu