vineri, 15 martie 2013

GHID DE FARMACOLOGIE de Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihăilescu

Recenzia aII-a, Rusescu Georgiana Sabina XI C


Ghidul de farmacologie pentru asistenți medicalia,asistenții de farmacie, de Crin Marcean Vladimir- este dintre cele interesante,meticuloase cărți pe care le am citit vreodată.De ce ? e meticuloasa pentru ca are trei capitol super explicite , acelea fiind:
1.Ghid de farmacologie
2.Ghid de farmacoterapie
3.Ghid farmacotoxicologie
Primul capitol acela de farmacologie , ne prezintă clasificarea medicamentelor , clasificare modurilor prin care se administreaza medicamentele , regulile generale de administrare a medicamentelor lucruri foarte necesare de îndosariat in creierele celor care vor să dea la facultatea de farmacie , printre care  și eu , din acest capitol am aflat multe lucruri interesante dar am văzut și  lucuri pe care nu le știam de exemplu nu știam atâtea forme de medicamente credeți mă ,sunt  multe , de exemplu am aflat cum arata o prescripție ca la carte , văzusem eu prescripții medicale dar nu le am dat mare importanța .
Următorul capitol cel de farmacoterapie ocupa cel mai mult spațiu din intreaga enciclopedie  medicala .
În Top of Formacest capitol ne sunt prezentate probleme precum medicamentația tuturor aparatelor funcționale de exemplu medicamentația aparatului digestiv cardiac acest capitol ne informează cu privire la medicamentația anticanceroasa de exemplu păstrarea ,administrarea unor citostatice injectabile dar și cum acționează acestea asupra corpului uman dar si ce sunt alergenii și ce fac aceștia dar și particularități ale acțiunilor medicamentelor la vârste precum și medicamentele utilizate în gereontolgie ,geriatrie.
Ultimul capitol este dedicat efectelor adverse cauzate de medicamentație sau a intoxificatiilor acute produse de acestea .Un alt subict ar fi cel al drogurilor stupefiantelor și narcoticelor, ce acțiuni cauzează acesta la nivelul sistemului nervos central cât și cele care provoacă dependența și ni se dau exemple de droguri dar și antidoturi 
După cum spune și titlul , această carte este foarte bună pentru elevii ca și mine ce vor să profeseze în frumoasă lume a farmaciei , dar să lăsăm palavragelele la o parte și să vorbim de ceva mult mai important,cum am ajuns să citesc o carte a cărui nume habar n aveam că există.A fost o provocare cu mine însămi aceea de a citii și a face recenzia unei cărți a cărui nume după cum va spuneam nu știam că există , provocare pe care am câștigat o deoarece mi a plăcut această carte , chiar dacă la început am avut mici ezitări cu privire la unele cuvinte care erau și încă sunt extratereste pentru mine.Numele m a atras foarte mult să citesc această carte pentru că vroim să înțeleg ce înseamnă în adevăratul sens al cuvântului un ghid de farmacologie.
 Mi a făcut multă plăcere să citesc această carte deoarece am aflat lucur interesante , folositoare la biologie dar și pentru facultate și e bine când citești ceva care chiar te pasionează și de care ști că vei avea nevoie.

Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a http://www.all.ro/carte/ghid-de-farmacologie.html, inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm apoi sădim copăcei”.

Sunt Rusescu Georgiana Sabina din clasa aXI-a C de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogul LECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru.

18 comentarii:

  1. Multa bafta in aprofundarea acestui domeniu frumos si vast! Felicitari pentru initiativa ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna recenzia ar trebui sa iau si eu cartea!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Bănuiesc că ar fi bună pentru orice om pasionat de subiect, nu neapărat pentru cei care lucrează în domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-ai ales o carte foarte interesanta:).
    Spor la plantat copaci;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur foarte mult ca te pasioneaza acest domeniu

    RăspundețiȘtergere
  6. nu ma prea pricep eu in domeniu da , e misto asa cartea

    RăspundețiȘtergere
  7. wow ti a luat ceva sa o citesti

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu este genul meu de carte :)
    Bafta la strans comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  9. interesanta cartea si foarte buna petru cei ce vor face o meserie din asta. Bafta in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca mi-ar folosi aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt acelas profil, ca teine....dar, e prea mult..defapt nici nu stiu inca ce vreau. daca ma razgandesc, cumva, am sa citesc si eu cartea. Spor la copacei

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, ma poti ajuta cu doua printuri din aceasta carte? As avea nevoie. Mersi.

    RăspundețiȘtergere