joi, 21 martie 2013

Mulțumesc pentru amintiri de Cecelia Ahern

Recenzie, Milea Mirela Lavinia X F

Romanul “Multumesc pentru amintiri”este construit pe scenariul unei povestiri emotionante care ii are ca personaje principale pe Joyce Conwaysi Justin Hitchcock,doua personaje care relativ n-au nici o legatura unul cu celalalt pana in momentul in care Joyce sufera un accident si are nevoie de sange.

Protagonista romanului este Joyce Conway,o femeie aflata la maturitate care cade pe scari si isi pierde copilul pe care si-l dorea atat de mult,singurul care mai mentinea legatura vie intre intre ea si iubitul ei.Personajul principal masculin al romanului,Justin Hitchcock ,este un profesor universitar,arogant si orgolios cu o fobie puternica fata de ace.Acesta este divortat de cateva luni,iar de atunci nu iesise cu nicio femeie,pana in momentul in care o intalneste pe Sarah, o doctorita atragatoare, voluntara la Sectia de Donare a Sangelui. Pentru ea isi invinge si acuta teama de ace.                                                            

Destinul face ca sangele lui Justin sa ajunga la Joyce. Cei doi se intalnesc pentru prima data intr-o frizerie iar ambii simt ca se cunosc si ceva necunoscut ii leaga.

Confidenta lui Justin este chiar fiica sa,Bea,careia ii spune foarte mandru de fapta sa de a dona sange si ca primitorul ar trebui sa-I fie recunoscator toata viata.La polul opus Joyce se confrunta cu momente grele,cum ar fi pierderea copilului si casnicia ratata careia ii pune capat.Cel care o ajuta sa treaca peste este comicul sau tata ,un varstnic sufletist care in ciuda pierderii sotiei are puterea sa zambeasca sis a mearga mai departe.

Joyce  observa ca ceva nu e in regula cu ea atunci cand isi da seama ca vorbeste fluent trei limbi straine si are cunostinte despre  istoria artei.De asemenea are tendinta de a manca carne(ea fiind o vegetariana inraita) si de a visa in fiecare noapte o ballerina facand piruete.Pentru a iesi din aceasta stare ,careia crede ca I se datoreaza schimbarilor din viata sa ,decide sa-si petreaca mai mult timp cu tatal sau.Astfel,cei doi se duc in centrul orasului,unde Joyce da cu ochii de Justin,barbatul pe care-l simte foarte apropiat dar pe care nu-l cunoaste.Sentimentul este reciproc,Justin fiind si el atras de Joyce incearca sa ajunga la ea,dar din cauza aglomeratiei nu reuseste.Insa neobisnuit este ca,deodata,ii stie numele.

In urmatoarele zile Joyce continua sa se gandeasca la  barbatul necunoscut,iar atunci cand da un telefon la numarul de urgenta ii raspunde chiar fiica lui Justin,Bea.Joyce constata ca acea ballerina pe care o visa in fiecare noapte e cea care avea un spectacol de balet chiar a doua zi.Atunci Joyce hotaraste sa ia avionul la Londra pentru a-l intalni pe barbatul a carui gesturi si cunostinte le impartaseste.

Odata ajunsi la destinatie,Joyce si tatal ei trec prin diferite intamplari amuzante,iar pe Justin si Joyce ii incearca cateva obstacole inainte de a se intalni.

Dar totul a meritat,pentru ca intalnirea care are loc dupa toate acestea este una perfecta ,petrecuta intr-un mediu romantic care-l infatiseaza pe Justin cu un buchet mare de flori.Cei doi incep sa-si spuna amintiri unul din viata celuilalt, totul terminandu-se cu un sarut.

Romanul ‘’Multumesc pentru amintiri‘’ mi-a placut foarte mult, datorita subiectului pe care-l abordeaza, personajelor diferite si suspansului care ne face sa il citim pe nerasuflate.
Va recomand cu caldura sa  cititi si voi aceasta carte deoarece pare simpla, dar in realitate este plina de emotie si magie.

Recenzia face parte din Campania vALLuntar ediția aII-a http://www.all.ro/colectia_strada-fictiunii-bestseller/multumesc-pentru-amintiri.html , inițiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Mottoul nostru ,,Cititm apoi sădim copăcei”.

Sunt Milea Mirela Lavinia din clasa aX-a F de la Liceul Teoretic ,,Mihail Sebastian” din Brăila și vă mulțumesc pentru comentul subscris recenziei mele pe blogul LECTURIADA, proiectul bibliotecii liceului nostru. Cumulând 15 comentarii voi fi fericită să plantez un copăcel.

5 comentarii:

  1. Frumoasa recenzia ta, cred ca mi-a face placere sa citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut cartea asta :)
    Bafta la strans comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Plina de sentimen si romantism, pasiune...Spor la copacei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna daca ai pierdut buletinu cineva din Bucuresti la gasit in zona Vitan, numele meu este marius tel 0768442266

    RăspundețiȘtergere